Over ons

Inzicht in de milieu-impact van voedingsproducten

onze aanpak

Hoe wij de voetafdruk in kaart brengen

De aanpak van Foodprintsight voor het uitvoeren van levenscyclusanalyse (LCA) en CO2-voetafdruk (carbon footprint) projecten: vaststellen doelen; dataverzameling & analyse; scenario- en gevoeligheidsanalyse; inzichten& rapportage; communicatie & ondersteuning.

We zijn een klein bedrijf, maar hebben een grote passie voor het berekenen van de voetafdruk (footprint) van producten! Met jarenlange ervaring in het uitvoeren van levenscyclusanalyses (LCA’s) voor uiteenlopende voedsel- en landbouwproducten hebben we een sterke expertise opgebouwd en een scherp oog ontwikkeld voor wat écht telt.
We weten de weg in LCA-richtlijnen en rekenregels, bouwen met plezier robuuste modellen in LCA software SimaPro en zetten de resultaten om in heldere, bruikbare inzichten.
Elk project begint met een goed begrip van jouw doelen, product en beschikbare data (lees hier meer over hoe wij projecten uitvoeren). Of je nu op zoek bent naar een snelle carbon footprint scan of een volledige ISO-conforme LCA, als kleinschalig en toegewijd bedrijf bieden we flexibele, op maat gemaakte en betaalbare oplossingen die aansluiten bij jouw specifieke behoeften.
Onze werkwijze is gebaseerd op internationaal erkende standaarden zoals ISO 14040/44 en de Product Environmental Footprint (PEF) methodologie. Ook al is de analyse technisch, onze inzichten zijn helder en toegankelijk.
Van het identificeren van milieuhotspots tot het verkennen van alternatieve scenario’s en het ondersteunen van interne of externe communicatie – we begeleiden je in elke stap. Met deze inzichten brengen we samen duurzaam voedsel in zicht!

Lees meer over onze oplossingen!

Onze missie en visie

Van voetafdruk naar duurzaamheidsinzicht

Onze missie

Bij Foodprintsight bieden we wetenschappelijk onderbouwde inzichten in de milieu-impact van voedsel en landbouwproducten, door middel van op maat gemaakte levenscyclusanalyse (LCA) diensten. Door de milieu-voetafdruk (footprint) inzichtelijk, begrijpelijk en praktisch toepasbaar te maken, helpen we bedrijven hun producten te verduurzamen.

Onze visie

Wij geloven dat inzicht in de milieu-impact van voedsel en landbouw de eerste stap is naar verduurzaming van voedselketens. We zien een wereld voor ons waarin producenten, retailers en consumenten duidelijk zicht hebben op de milieubelasting van wat er op ons bord ligt – en de handvaten hebben om hun impact te verkleinen. Zo dragen we samen bij aan een duurzamer en veerkrachtiger voedselsysteem.

wie we zijn

Achter Foodprintsight

Foodprintsight wordt geleid door Caroline te Pas, een duurzaamheidsexpert met meer dan tien jaar ervaring in milieu-footprinting en internationale ontwikkeling. Ze voerde Life Cycle Assessments (LCAs) uit voor uiteenlopende klanten – van retailers en multinationals tot NGO’s, start-ups en andere bedrijven in de voedsel- en drankensector.
Haar portfolio omvat een grote diversiteit aan LCA studies, waaronder voor groente en fruit, (melk)veehouderij en dierlijke producten, plantaardige melk- en vleesvervangers, en vele andere (on)bewerkte voedingsmiddelen en dranken. Naast LCA-studies ontwikkelde Caroline op maat gemaakte footprint-rekenmodellenen en tools en werkte ze mee aan het opstellen van productspecifieke footprint-richtlijnen in samenwerking met sectororganisaties.
Voordat ze zich op LCA richtte, werkte Caroline aan klimaatadaptatie en duurzame landbouw bij een internationale ontwikkelingsorganisatie. Ze woonde en werkte hiervoor in meerdere landen in Oost- en West-Afrika (zoals te zien op de foto’s bovenaan de pagina’s).
Met een MSc in Bodemkunde én een MSc in Environment & Development combineert ze technische kennis met een diep begrip van duurzaamheid en mondiale voedselsystemen – en een scherp oog voor realistische, werkbare oplossingen.

Benieuwd naar de milieu-impact van jouw product?

Scroll naar boven